Csokoládés teatekercs
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2 db tojásfehérje
- 3 db tojássárgája
- 2 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 4 dkg liszt
töltelékhez
- 30 dkg csokoládé
- 1 dl tejszín
külsejére
- 15 dkg vagdalt mogyoró
Elkészítés
A puha vajat habosra keverünk a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot meg a lisztet is. Legvégén hozzákeverjük kézzel a keményre vert fehérjét. Sütőpapíron sütjük, 1 cm vastag legyen a tészta. Előmelegített sütőben alsó takaréklángon 8 percig sütjük. Amíg még meleg, vagy másnap tekerjük fel, hogy ne törjön. Elkészítjük a tölteléket. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, ha kihűlt, kívül-belül megkenjük vele a piskótát, apróra vágott dióban meghempergetjük, majd hűtőbe téve hagyjuk, hogy megdermedjen a töltelék.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.